top of page
חיפוש
  • תמונת הסופר/תHaya Anuka

טארט שוקולד מרשמלו - סמורס

את הטארטים האלה הכנתי בשתי גרסאות, האחת שוקולד מרשמלו - סמורס. וגרסה נוספת שוקולד, קרמל ומרשמלו. שתיהן מדהימות. הגרסה עם הקרמל מתוקה יותר - ראו הוזהרתם :)


העלתי לכאן מתכון מלא, בשלבים, כולל הקרמל. אתם מוזמנים להכין לפי טעמכם האישי...סמורס ללא קרמל, או טארט שוקולד קרמל ללא מרשמלו.

תהנו.



טארטים שוקולד - קרמל - מרשמלו מושלמים (4 טארטים בקוטר 10 ס"מ)


קלתית בצק פריך שוקולד

כוס (140 גר') קמח

¼ כוס (30 גר') אבקת קקאו

100 גרם חמאה קרה, קוביות

50 גר' (6 כפות) גרם אבקת סוכר

קורט מלח

1 חלמון

כף חלב קר


קרמל מלוח

¼ כוס מים

1 ¼ כוסות (250 גרם) סוכר

3 כפות (60 גרם) סירופ תירס (הוא ימנע מהסוכר להפוך לגבשושים קטנים והקרמל ישאר חלק וקטיפתי)

¾ כוס (180 מ"ל) שמנת מתוקה

40 גר' חמאה בטמפרטורת החדר, חתוכה לקוביות

½ כפית תמצית וניל

½ כפית מלח ים


גנאש שוקולד (ממתכון של רביבה אפל):

מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה

3 כפות גלוקוז

150 גר' שוקולד מריר 53% איכותי

50 גר' שוקולד חלב איכותי

25 גר' חמאה חתוכה לקוביות


פינוק מרשמלו:

3 חלבוני ביצה M

3/4 כוס סוכר

1/4 כפית קרם טרטר

4 כפות סירופ תירס

1/8 כפית מלח ים

1/2 כפית תמצית וניל איכותית



הכנה:

קלתית בצק פריך שוקולד


מעבדים במעבד מזון את כל חומרי הבצק למעט החלב והחלמון, עד קבלת תערובת פירורית.

מוסיפים את החלב והחלמון ומעבדים קלות עד לקבלת בצק אחיד. משטחים אותו מעט, עוטפים בניילון נצמד ומקררים לשעה.


מוציאים את הבצק מהמקרר, מרדדים דק בין שני ניירות אפייה לעובי 4 מ"מ, מחזירים את הבצק המרודד ל 15 דק' למקרר, כדי שיהיה נוח לעבוד איתו.

בינתיים משמנים בחמאה 4 תבניות טראטים / רינגים ומכניסים גם אותם למקרר.


מוציאים מהמקרר ומרפדים את התבניות / רינגים בבצק, מחוררים במזלג את תחתיות הטארטים ומכניסים להקפאה לשעה לפחות (טיפ חשוב - ממליצה מאוד להקפיא ללילה שלם, כך תוכלו לאפות ללא אפייה עיוורת והבצק לא יצנח. מוציאים מהמקפיא ישירות לתנור, אופים 25 דק' וזהו. אם אין לכם זמן, תאפו באפייה עיוורת לפי ההוראות).


לאחר כשעה מחממים תנור ל 170 מעלות ואופים באפייה עיוורת עם משקולת (או קטניות) כ-20 דקות.

מוציאים את נייר האפייה והמשקולת ואופים עוד כ-6 דקות.


המשך הוראות מטה...




רוטב קרמל:

מניחים שמנת מתוקה בסיר קטן, מחממים ומניחים בצד.


מניחים בסיר עם שוליים גבוהים מים, מעל המים שופכים את הסוכר (בעדינות ומבלי שהסוכר ידבק לדפנות הסיר) מזלפים מעל הסוכר סירופ תירס. מחממים על אש בינונית-גבוהה למשך עד שהתערובת מתחילה לבעבע. שימו לב – לא לערבב!!! בשום מקרה. להניח לסוכר להתקרמל ללא התערבות.


ממשיכים לבשל ומידי פעם מסובבים את הסיר בתנועות מעגליות עדינות מאוד עד שהסוכר הופך חום בהיר בצבע ענברי. מוסיפים חמאה ומערבבים להמסה ואיחוד.


מורידים מהאש ומוסיפים שמנת ומלח. זהירות – התערובת תבעבע מאוד. מערבבים עד איחוד וקבלת קרמל חלק. לקבלת קרמל סמיך תמשיכו לבשל עוד כ 2-3 דק'.

מורידים מהאש ומניחים לקרמל להתקרר מס' דקות.


מוזגים לקלתיות כשליש מעומק הטארטים ומה שנשאר מעבירים לצנצנת אטומה ומאחסנים במקרר.

מתחילים להכין גנאש.


גנאש שוקולד:

ממיסים מעל בן מארי שמנת, גלוקוז ושוקולד. מערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה.


מסירים מהאש, מוסיפים קוביות חמאה ומערבבים עד המסה מלאה וקבלת גנאש אחיד ומבריק.

שופכים את הגנאש לתוך הקלתיות, מעל הקרמל, עד קצה השוליים של הטארטים.


מכניסים למקפיא ומכינים מרשמלו.


מרשמלו:

מוסיפים את החלבונים, הסוכר, סירופ התירס, קרם הטרטר והמלח לקערת מיקסר מניחים מעל בן מארי (סיר מים רותחים על אש בינונית-גבוהה), מבלי שתחתית הקערה נוגעת במים.


מחממים עד המסה מלאה של הסוכר. מסירים את הקערה מהאש ומעבירים למיקסר עם וו הקצפה.


מקציפים במהירות בינונית-גבוהה עד קבלת קצף יציב ומבריק. מוציאם מהמיקסר ומוסיפים מעל הטארטים באופן חופשי (ראו בתמונות). חורכים את המרשמלו עם ברנר ומאכסנים במקפיא עד הגשה.


הגשה:

מחממים תנור בחלקו התחתון בלבד ל 140 מעלות. כשהוא חם מכניסים את הטארטים לחימום של כ 5 דק' בחלק התחתון של התנור.

התוצאה שמתקבלת היא טארט חמים, בתוכו שוקולד קרמל נמס ומעל מרשמלו שהתקשה מבחוץ ונוזלי בפנים. מושלם כבר אמרתי? :)




2 תגובות
bottom of page